Makroner ( kjeks)

Dette trenger du

(Oppskriften er til cirka 40 sm makroner eller 10 store)

240 g melis
140 g finmalte skldede mandler
3 stk eggehvite (fra store egg)
evt noen drper konditorfarge eller litt kakaopulver
Romtemperert smr

nsket smak, f.eks kakaopulver, lemon curd, syltety uten biter, frisk fruktpur osv
evt. sukker eller honning etter smak.

Slik gjr du

Forvarm stekeovnen til 140 grader.

Kjr de skldede mandlene s fint som mulig i en matkvern. Sikt det sammen med melis i en bolle.

Stivpisk eggehvitene.

Rr sammen den stivpiske eggehviten med mandel- og melisblandingen ved hjelp av en slikkepott. Rren skal vre litt rennende. Tilsett kakaopulver eller konditorfarge om nskelig. Eventuell farge br velges etter hvilken type smak p fyllet du mtte nske.

Fordel rren til makroner etter nsket strrelse p et bakepapirkledt stekebrett. La det vre 3 cm. avstand mellom dem.

La makronene ligge i romtemperatur i 15 minutter.

De sm makronene skal steke i 10-12 minutter, de store i 18-20 minutter. For unng at de blir brent, s legg et stekebrett under stekebrettet med makronene. Ovnen skal ogs st p gltt, en tresleiv kan fungere som sperre.

La makronene hvile p en rist etter steking.

Fyll med smrkrem med nsket smak.

For at makronene skal utvikle mest mulig smak, kan de legges i kjleskap i 2 dager fr servering.

... og s NYT!

naamm <3

n kommentar

Synne

29.03.2011 kl.20:46

sjel he eg laga nen liknane, d e kjempe gtt :D

Skriv en ny kommentar

Anja

Anja

17, Stavanger

Hei. Mitt navn er Anja. Jeg er ei livlig og glad jente p 17 r, fra Stavanger, i Rogaland. Jeg kommer til blogge om alt fra bilder til mat. Denne bloggen har jeg hatt i noen r n. Er det noe du lurer p eller vil at jeg skal blogg om er det bare legge igjen en liten kommentar i kommentarfeltet. Jeg kommer til legge inn et innlegg i ny og ne. Hper dere liker bloggen min og innleggene jeg kommer til poste. Klem!

Kategorier

Arkiv

hits