Makroner ( kjeks)

Dette trenger du

(Oppskriften er til cirka 40 små makroner eller 10 store)

240 g melis
140 g finmalte skåldede mandler
3 stk eggehvite (fra store egg)
evt noen dråper konditorfarge eller litt kakaopulver
Romtemperert smør

Ønsket smak, f.eks kakaopulver, lemon curd, syltetøy uten biter, frisk fruktpuré osv
evt. sukker eller honning etter smak.

Slik gjør du

Forvarm stekeovnen til 140 grader.

Kjør de skåldede mandlene så fint som mulig i en matkvern. Sikt det sammen med melis i en bolle.

Stivpisk eggehvitene.

Rør sammen den stivpiske eggehviten med mandel- og melisblandingen ved hjelp av en slikkepott. Røren skal være litt rennende. Tilsett kakaopulver eller konditorfarge om ønskelig. Eventuell farge bør velges etter hvilken type smak på fyllet du måtte ønske.

Fordel røren til makroner etter ønsket størrelse på et bakepapirkledt stekebrett. La det være 3 cm. avstand mellom dem.

La makronene ligge i romtemperatur i 15 minutter.

De små makronene skal steke i 10-12 minutter, de store i 18-20 minutter. For å unngå at de blir brent, så legg et stekebrett under stekebrettet med makronene. Ovnen skal også stå på gløtt, en tresleiv kan fungere som sperre.

La makronene hvile på en rist etter steking.

Fyll med smørkrem med ønsket smak.

For at makronene skal utvikle mest mulig smak, kan de legges i kjøleskap i 2 dager før servering.

... og så NYT!

 

naamm <3

 

Én kommentar

Synne

29.03.2011 kl.20:46

sjel he eg laga nåen liknane, d e kjempe gått :D

Skriv en ny kommentar

Anja

Anja

17, Stavanger

Hei. Mitt navn er Anja. Jeg er ei livlig og glad jente på 17 år, fra Stavanger, i Rogaland. Jeg kommer til å blogge om alt fra bilder til mat. Denne bloggen har jeg hatt i noen år nå. Er det noe du lurer på eller vil at jeg skal blogg om er det bare å legge igjen en liten kommentar i kommentarfeltet. Jeg kommer til å legge inn et innlegg i ny og ne. Håper dere liker bloggen min og innleggene jeg kommer til å poste. Klem!

Kategorier

Arkiv

hits